Παρουσίαση βίντεο νέων επιχειρηματιών (μελέτες περίπτωσης) και οδηγός

Κάντε κλικ παρακάτω

Παρουσίαση βίντεο νέων επιχειρηματιών (μελέτες περίπτωσης) και οδηγός

Ο οδηγός για την παρουσίαση βίντεο δείχνει στους νέους επιχειρηματίες βουνών πώς να αναπτύξουν τα δικά τους ψηφιακά μέσα και βίντεο χρησιμοποιώντας το YouTube, το Canva, το Instagram και το Facebook. Οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να αναμένουν να αισθάνονται πιο σίγουροι για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους στα μέσα προώθησης, καθώς μαθαίνουν πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εγγραφής και επεξεργασίας του τέλειου βίντεο, αναπτύσσουν Facebook και Instagram, μαθαίνουν συμβουλές και κόλπα και μαθαίνουν από άλλες ευρωπαϊκές νέες ορεινές ΜΜΕ.

Οι μελέτες περίπτωσης του Οδηγού βίντεο είναι μια συλλογή από 30 εμπνευσμένες και προσβάσιμες περιπτωσιολογικές μελέτες βίντεο που συλλέχθηκαν από νέους επιχειρηματίες του PEAK σε όλη την Ευρώπη. Αυτός ο πόρος αποτελείται από εκπληκτικές ιστορίες, προκλήσεις που ξεπεράστηκαν, λύσεις που αλλάζουν το παιχνίδι που εμπνέουν πληροφορίες και γνώσεις υψηλής αξίας ειδικά για επιχειρηματίες βουνών.

Ελλάδα

Collecteave, Ελλάδα (Αγροτικός Συνεταιρισμός)

Η ομάδα Collecteave είναι αφιερωμένη στην παραγωγή και πώληση πολλών βιολογικών καλλιεργειών, αρωματικών φυτών, βοτάνων και προϊόντων: τσάι του βουνού, sideritis raeseri, φασκόμηλο, ρίγανη, αγριοτριανταφυλλιά. Όλα καλλιεργούνται στον Όλυμπο. Συνεργάζονται με βιοκαλλιεργητές από τους οποίους προμηθεύονται χαμομήλι, αλοΐσια και μελισσόχορτο.

Μέλι Καράνη, Ελλάδα (Παραγωγή και Πώληση Μελιού)

Το Μέλι Καράνη είναι μια οικογενειακή μικρή επιχείρηση στα βουνά των Αγράφων. Παράγει και εμπορεύεται μέλι ελάτης, μέλι καστανιάς, μέλι βελανιδιάς, μέλι κουμαριάς, μέσω της νομαδικής μελισσοκομίας, που μεταφέρεται σε διάφορες ορεινές περιοχές. Όλα τα προϊόντα πωλούνται στην Ελλάδα, σε delicatessen και τοπικά παραδοσιακά καταστήματα.

Tree health, Ελλάδα (Yoga και Ευεξία, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης)

Η Tree Health είναι μια μικρή επιχείρηση που διευθύνεται από τη Θεοδώρα. Είναι ένα κέντρο περιβαλλοντικής μάθησης, καθώς και μια εκπαίδευση γιόγκα και δραστηριοτήτων ευεξίας για παιδιά και ενήλικες. Βρίσκεται στην πόλη των Γρεβενών και οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους σε αρκετές ορεινές περιοχές.

Μελισσουργοί καταφύγιο, Ελλάδα (Αθλητισμός και Αναψυχή)

Το ορειβατικό καταφύγιο βρίσκεται στο χωριό Μελισσουργοί της οροσειράς των Τζουμέρκων. Παρέχει διαμονή, φαγητό και διάφορες υπαίθριες δραστηριότητες (π.χ. πεζοπορία, ποδηλασία, μουσικά φεστιβάλ, ευεξία κ.λπ.) στη γύρω ορεινή περιοχή, όλο το χρόνο. Το όνομα του χωριού σημαίνει «Οι Μελισσοκόμοι» και πιθανότατα προέρχεται από την παραδοσιακή ασχολία των κατοίκων του στο παρελθόν.

Ξενοδοχείο Anax, Ελλάδα (Οικογενειακός ξενώνας)

Το Hotel Anax είναι ένας μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση, ένας ξενώνας που βρίσκεται στην πόλη του Μετσόβου. Ιδρύθηκε το 2004, διαθέτει συνολικά 10 δωμάτια και σερβίρει τοπικά σπιτικά γεύματα. Οι εγκαταστάσεις του απευθύνονται σε οικογένειες, παρέες και ζευγάρια.

Ζαγόρι, Ελλάδα (Αθλητισμός και Αναψυχή)

Η Zagori Outdoor Activities είναι μια μικρή εταιρεία που βρίσκεται στο χωριό Κήποι στο Ζαγόρι. Προσφέρει μια ποικιλία από υπαίθριες δραστηριότητες: ράφτινγκ, πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία, μονοραφτ και δασικές περιηγήσεις με οχήματα εκτός δρόμου. Ιδρύθηκε το 2016.

ΙΡΛΑΝΔΙΑ

Venture Out, Ιρλανδία (Κοινωνική Επιχείρηση)

Το Venture Out Wilderness, στο Galway συνταγογραφεί και παραδίδει υπαίθρια θεραπευτικά προγράμματα βασισμένα στη φύση σε άτομα που αντιμετωπίζουν μια σειρά διαφορετικών προκλήσεων στη ζωή τους. Μέσα από προσαρμοσμένα προγράμματα εστιασμένα στην προσωπική ανάπτυξη, έμπειροι οδηγοί δημιουργούν ευκαιρίες για τους συμμετέχοντες να μάθουν, να αναπτυχθούν, να εξερευνήσουν και να απολαύσουν την ύπαιθρο για τη σωματική, κοινωνική, συναισθηματική και ψυχική τους ευεξία.

Heather Hill Farm, Ιρλανδία (Περιβαλλοντικά Βιώσιμη Φάρμα και Παραγωγή)

Η φάρμα Heather Hill βρίσκεται στα βουνά Dunkineely, Donegal. Στόχος τους είναι να παράγουν τοπικά τρόφιμα για την κοινότητα. Πιστεύουν σε μια ολιστική προσέγγιση της γεωργίας με έμφαση στην επίτευξη οικολογικών, κοινωνικών και οικονομικών στόχων, έτσι ώστε το αγρόκτημά τους να είναι βιώσιμο και εκεί για την επόμενη γενιά. Τα χαρακτηριστικά προϊόντα τους περιλαμβάνουν αυγά βοσκοτόπων, κοτόπουλο και μέλι άγριων λουλουδιών.

Rare Ruminare, Ιρλανδία (περιβαλλοντικά βιώσιμο βιολογικό αγρόκτημα & παραγωγός)

Το Ruminare βρίσκεται κοντά στα βουνά Ox στο Sligo. Παράγουν κρέας εκτροφής μέσω φυσικής καλλιέργειας και πλήρως βιολογικών προτύπων, έτσι ώστε η φάρμα τους να είναι πραγματικά συγχρονισμένη με τη φύση. Παράγουν κυρίως βοδινό και αρνί. Διαχειρίζονται το αγρόκτημά τους ως ένα ολόκληρο οικοσύστημα, συμπεριλαμβανομένου του υγιούς βιολογικού εδάφους και των ποικίλων βοσκοτόπων. Ως αποτέλεσμα, τα ζώα παράγουν πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά υγιεινό κρέας.

Your Wellbeing Warrior, Ιρλανδία (Εμπειρία ευεξίας)

Το Your Wellbeing Warrior προσφέρει εκδρομές περιπέτειας και ευεξίας στο ειδυλλιακό Strandhill, στο Sligo που περιβάλλεται από οπτικά εντυπωσιακούς βράχους και βουνά με θέα στον Άγριο Ατλαντικό Δρόμο. Προσφέρει εμπειρίες όπως Yoga-Hikes, SUP-to-Yoga, Yoga-to-Surf, διαλογισμό, Reiki, αναρρίχηση, καγιάκ, ελεύθερη κατάδυση και άλλες πρακτικές ευεξίας.

Muddy Souls, Ιρλανδία (Οδηγός περιπέτειας)

Το Muddy Souls παρέχει αποδράσεις ευεξίας στη φύση σε ανθρώπους σε όλη την αγροτική Ιρλανδία. Ο Paul είναι ο ιδιοκτήτης και ένας ειδικός οδηγός φύσης και βουνού που φέρνει τους ανθρώπους σε εκπληκτικές πεζοπορίες σε μερικά από τα πιο εκπληκτικά ιρλανδικά βουνά. Κάνει επίσης περιπάτους στη φύση και σε μονοπάτια, ενώ ταυτόχρονα βοηθά τους ανθρώπους να βελτιώσουν την ψυχική τους υγεία

Crusader Cabins, Ιρλανδία (Αγροτικό κατάλυμα & Διαμονή)

Αγροτικά τουριστικά καταλύματα με θέα στο Lough Melvin, αυτό το ανακαινισμένο Lakeland Lodge του 17ου αιώνα είναι μια ξύλινη καμπίνα βαυαρικού στιλ που βρίσκεται στο Kinlough, ένα χωριό της υπαίθρου στην κομητεία Leitrim. Αυτό το Lakeland Lodge κάτω από τα βουνά Dartry, Arroo, Keeloge. Είναι πάνω από 300 ετών και χτίστηκε αρχικά από αγρότες στη Γερμανία, στη συνέχεια το μετέφερε στο Kinlough, Leitrim και ξαναέχτισε αυτό το εκπληκτικό ακίνητο στην πιο ειδυλλιακή τοποθεσία. Διαθέτει δύο υπνοδωμάτια, ρουστίκ κουζίνα, καθιστικό παλαιού στιλ και υπαίθριο υδρομασάζ με θέα στη λίμνη Lough Melvin και τα γύρω βουνά.

ΙΤΑΛΙΑ

Panificio Fonzinella, Ιταλία (Αρτοποιείο)

Το αρτοποιείο Fonzinella λειτουργεί εδώ και τρεις γενιές. Η συνταγή ψωμιού παρέμεινε πάντα η ίδια, όπως και οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιήθηκαν. Σήμερα, ο φούρνος διευθύνεται από τον Fiore, έναν 29χρονο νεαρό άνδρα που αποφάσισε να μείνει στο χωριό του και να συνεχίσει την παράδοση.

Black & White Pizzeria, Ιταλία (Pub & Pizzeria)

Η ασπρόμαυρη πιτσαρία του νεαρού 32χρονου Francesco ιδρύθηκε το 2012 μετά από μακρά εμπειρία που απέκτησε δουλεύοντας στον κλάδο της εστίασης που τον οδήγησε να περιοδεύσει σε όλη την Ιταλία. Ωστόσο, το όνειρό του ήταν πάντα να επιστρέψει στην πατρίδα του και να ξεκινήσει μια επιχειρηματική δραστηριότητα ικανή να αξιοποιήσει όλη την αγροδιατροφική αριστεία της περιοχής. Στις 7 Οκτωβρίου 2022 έλαβε το βραβείο ως Starred Pizza Chef Guide.

Leone Beer Company, Ιταλία (Βιοτεχνική ζυθοποιία)

Η βιοτεχνική ζυθοποιία Leone είναι το πνευματικό τέκνο του Leone, ο οποίος – μετά από αρκετές εμπειρίες στο εξωτερικό – αποφάσισε να επιστρέψει στη χώρα του για να επικεντρωθεί σε ένα άτυπο προϊόν όπως η βιοτεχνική μπύρα. Εστίασε τα πάντα στην αφήγηση της ιστορίας της περιοχής μέσω των πρώτων υλών που χρησιμοποιήθηκαν και με σεβασμό στο περιβάλλον. Η ζυθοποιία βρίσκεται στην πόλη Ascoli Satriano.

Cantine Juvara, Ιταλία (Οινοποιείο)

Ιδρύθηκε το 1935, το οινοποιείο Juvara έχει παραδώσει την κουλτούρα του κρασιού για γενιές. Οι ποικιλίες που χρησιμοποιούνται είναι αυστηρά αυτόχθονες. Η Juvara επικεντρώνεται στην ποιότητα. Με έναν μικρό αμπελώνα 7 εκταρίων, αποφάσισαν να διαθέσουν το κρασί τους σε μια εξειδικευμένη αγορά. Η Antonietta είναι 25 ετών και ασχολείται με την εμπορία του κρασιού, εστιάζοντας τα πάντα στη βιωσιμότητα και την εδαφικότητα του προϊόντος, λέγοντας την ιστορία του Monti Dauni.

Olio Montefedele, Ιταλία (παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου)

Το αγρόκτημα Olio Montefedele βρίσκεται στο Bovino, στο Monti Dauni, η κύρια δραστηριότητά του είναι η παραγωγή extra virgin ελαιόλαδο από τοπικές ποικιλίες και αιωνόβια δέντρα. Η Montefedele είναι μια εταιρεία στο Monti Dauni που έχει καταφέρει να συνδυάσει το σεβασμό της παράδοσης με την καινοτομία, την έρευνα και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Οι ποικιλίες ελιάς και τα ίδια τα δέντρα είναι αιώνες παλιά και τυπικά του Monti Dauni, που παραδόθηκαν από γενιά σε γενιά από την οικογένεια Schiavone. Ο νεαρός Gaetano κατάφερε να ενισχύσει το οικογενειακό προϊόν εστιάζοντας στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα και την ψηφιακή καινοτομία χάρη στο σύστημα αλυσίδας μπλοκ που επιτρέπει την ανίχνευση ολόκληρης της αλυσίδας εφοδιασμού πετρελαίου. Η χρήση μηχανημάτων τελευταίας γενιάς επιτρέπει σε όλες τις νότες και τις γεύσεις της ελιάς να διατηρούνται ανέπαφες. Το λάδι Montefedele βραβεύτηκε ως το καλύτερο λάδι στην Ιταλία. Ο Gaetano και η οικογένειά του, κυρίως ο πατέρας του, δεν χρησιμοποιούν κανενός είδους χημική εισροή ή τεχνητή άρδευση, εστιάζοντας σε βιολογικές και βιώσιμες μεθόδους.

BioRicci, Ιταλία (παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου)

Η εταιρεία BioRicci παράγει πετρέλαιο και προϊόντα από τη γη του Monti Dauni. Η αποστολή τους είναι να κάνουν γνωστή την περιοχή και να επικεντρωθούν στον σεβασμό της γης μέσω της βιώσιμης γεωργικής παραγωγής. Είναι στην πραγματικότητα πιστοποιημένα βιολογικά. Το BioRicci βρίσκεται στο δήμο Lucera, στο Monti Dauni. Η παραγωγή τους είναι κυρίως εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και επεξεργασία κονσερβών.

ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Birki Restaurant, Ισλανδία (Εστιατόριο)

Το Birki είναι ένα νέο εστιατόριο στο Höfn που προσφέρει εποχικό μενού φτιαγμένο με ισλανδικά υλικά. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε τοπικά υλικά σε ένα καλό περιβάλλον.

Fenrir Elite, Ισλανδία (CrossFit Box)

Είμαστε μια προπονητική επιχείρηση, η CrossFit Box για Elite Fitness χρησιμοποιώντας λειτουργικές κινήσεις που μεταφράζονται στην καθημερινή ζωή. Στόχος μας είναι να αλλάξουμε τη ζωή των ανθρώπων χρησιμοποιώντας τη μεθοδολογία CrossFit. Οι τρεις φράσεις μας είναι: Δυνατός, Ταπεινός και Γενναίος.

Από το κεφάλι μέχρι την ουρά, Ισλανδία (Κρεοπωλείο)

Σφαγή και πώληση τοπικού κρέατος, που καλλιεργείται από αγρότες που φροντίζουν καλά τα ζώα τους

Tindaborg, Ισλανδία (Οδηγοί βουνού)

Το Tindaborg προσφέρει καθοδήγηση στο βουνό, όπου όλες οι εκδρομές είναι ιδιωτικές και μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να ταιριάζουν στις ανάγκες των πελατών. Το Tindaborg προσφέρει τα πάντα, από σύντομες πεζοπορίες σε παγετώνες έως τεχνική ορειβασία στα περίχωρα του Öræfi, το οποίο προσφέρει ατελείωτες δυνατότητες περιπέτειας παγετώνων και ορειβασίας.

Heima Art Residency, Ισλανδία (Art residency)

Το Heima είναι ένα διεπιστημονικό πρόγραμμα φιλοξενίας τέχνης που βρίσκεται στο Seyðisfjörður της Ανατολικής Ισλανδίας. Το Heima Art Residency είναι ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2013. Ξεκίνησε για να προσφέρει έναν χώρο όπου αναδυόμενοι καλλιτέχνες από διάφορους κλάδους μπορούν να ζήσουν και να εργαστούν σε κοντινή απόσταση, μοιραζόμενοι ενέργειες και ιδέες.

Freysnes, Skaftafell 2, Ισλανδία (Sheep Farm)

Το Freysnes, Skaftafell 2 είναι μια φάρμα προβάτων που ανήκει και λειτουργεί από ένα νεαρό ζευγάρι. Το αγρόκτημα ανήκει στην οικογένεια και οι νέοι αγρότες συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση της γεωργίας

ΗΝ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ

The Lunchbox Boys, Ηνωμένο Βασίλειο (Εταιρεία τροφοδοσίας)

Είμαστε ο Sam και ο Dougal, δύο φίλοι που είναι περήφανοι που αποκαλούν τους Cairngorms σπίτι μας. Το Lunchbox Boys είναι η δουλειά μας, αλλά είναι και το πάθος μας. Οι δρόμοι μας διασταυρώθηκαν αρχικά μέσα από το κοινό μας ενδιαφέρον για την προσωπική γυμναστική όταν συνειδητοποιήσαμε τη ζήτηση για τοπικό, υγιεινό και νόστιμο φαγητό στην περιοχή. Αρχίσαμε να παραδίδουμε γεύματα, τα οποία αυξήθηκαν σε δημοτικότητα και μας οδήγησαν να λάβουμε αναγνώριση στα Highlands and Islands Food and Drink Awards. Από τότε, έχουμε αναπτύξει τη γκάμα των ιδιωτικών υπηρεσιών τροφοδοσίας και έχουμε χτίσει μια φήμη για την παραγωγή τοπικών τροφίμων που δημιουργήθηκαν με πάθος, με πρώτης τάξεως εξυπηρέτηση πελατών. Αυτή η δέσμευση βρίσκεται τώρα στο επίκεντρο της επιχείρησής μας. Είτε εξυπηρετούμε δύο άτομα είτε διακόσια, μένουμε πιστοί στις αξίες μας, και πάντα με χαμόγελο!

The Lunchbox Boys, UK (Catering Company) – Επιχειρηματικές συμβουλές και βιωσιμότητα

Είμαστε ο Sam και ο Dougal, δύο φίλοι που είναι περήφανοι που αποκαλούν τους Cairngorms σπίτι μας. Το Lunchbox Boys είναι η δουλειά μας αλλά είναι και το πάθος μας. Οι δρόμοι μας διέσχισαν αρχικά το κοινό μας ενδιαφέρον για την προσωπική γυμναστική όταν συνειδητοποιήσαμε τη ζήτηση για τοπικό, υγιεινό και νόστιμο φαγητό στην περιοχή. Αρχίσαμε να παραδίδουμε γεύματα, τα οποία αυξήθηκαν σε δημοτικότητα και μας οδήγησαν στην αναγνώριση στα Highlands and Islands Food and Drink Awards. Από τότε, έχουμε αναπτύξει τη γκάμα των ιδιωτικών υπηρεσιών catering και έχουμε δημιουργήσει μια φήμη για την παραγωγή τοπικών τροφίμων που δημιουργούνται με πάθος, με πρώτης τάξεως εξυπηρέτηση πελατών. Αυτή η δέσμευση βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο της επιχείρησής μας. Είτε τροφοδοτούμε δύο άτομα είτε διακόσια, μένουμε πιστοί στις αξίες μας και πάντα με χαμόγελο!

Reel and Hammer, Ηνωμένο Βασίλειο (Τεχνίτες χαντρών και κοσμημάτων)

Η Reel and Hammer είναι μια επιχείρηση κοσμημάτων που παρέχει κιτ κατασκευής κοσμημάτων υψηλής ποιότητας, συνδυάζοντας χάντρες και πολύτιμα μέταλλα και τα σχέδια της Rowena Henderson είναι η καλλιτεχνική διερευνητική πλευρά που ωθεί τα όρια της κατασκευής χαντρών και κοσμημάτων.

Cycle Luss, Ηνωμένο Βασίλειο (Εταιρεία ενοικίασης ηλεκτρικών ποδηλάτων)

Η Cycle Luss είναι μια εταιρεία ενοικίασης ηλεκτρικών ποδηλάτων με έδρα το Luss. Μπορείτε να νοικιάσετε ηλεκτρικό ποδήλατο και εξοπλισμό για 3-6 ώρες για να εξερευνήσετε το όμορφο εθνικό πάρκο Loch Lomond &; the Trossachs. Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε ένα σκωτσέζικο πικνίκ τυριού, που σερβίρεται σε μια εκλεκτή πορσελάνη με θέα στο Loch και το Ben Lomond.

Σοκολάτες του Glenshiel, Ηνωμένο Βασίλειο (Σοκολατοποιία)

Ο Finlay ίδρυσε το Chocolates of Glenshiel από την αγάπη του για την παρασκευή και το ψήσιμο με τις γιαγιάδες του και μια σύνδεση με το ορεινό περιβάλλον του: «Μεγαλώνοντας στο Glenshiel μου έχει δώσει τόσα πολλά, κάθε μέρα με εμπνέει. Είτε πρόκειται για Skye Whisky είτε για Heather Honey, όλες οι γεύσεις μας προέρχονται από τοπικές πηγές και όλες οι σοκολάτες μας είναι χειροποίητες, με αγάπη, στην απομακρυσμένη κοινότητά μας στα Highlands».

Lost Sheep Guiding, Ηνωμένο Βασίλειο (Οδηγοί βουνού)

Οι ηγέτες των βουνών θα σας οδηγήσουν με ασφάλεια, κατά μήκος και κατά μήκος των ιστορικών λόφων Highland σε μια ποικιλία διαφορετικών πακέτων πεζοπορίας, αναρρίχησης και κατά παραγγελία. Μια μικρή εταιρεία με μεγάλη επιθυμία να δει τους ανθρώπους να βιώνουν την περιπέτεια και να ανακαλύψουν τις θεραπευτικές δυνάμεις της φύσης.

Lost Sheep Guiding, UK (Mountain Guiding): Επιχειρηματικές συμβουλές

Το Mountain Leaders θα σας οδηγήσει με ασφάλεια επάνω, κατά μήκος και κατά μήκος των ιστορικών λόφων Highland σε μια ποικιλία από διαφορετικά πακέτα πεζοπορίας, αναρρίχησης και κατά παραγγελία. Μια μικρή εταιρεία με μεγάλη επιθυμία να δει ανθρώπους να βιώνουν την περιπέτεια και να ανακαλύψουν τις θεραπευτικές δυνάμεις της φύσης.